סל הקניות שלי
מה-מסתתר-בתוך-תכשירי-1

הגיע הזמן לומר את האמת...

מה מסתתר בתוך תכשירי הטיפוח שלנו?

מפסיקים 
להתפשר
על
העור

עוברים
לחימר כחול
קוסמטיקה
טבעית
אורגנית

בריאה

  •  "DMDM Hydnayion"

    הוא ידוע כלחותן וגם כמשמר.
    והוא נמצא די גבוה ברשימת המרכיבים של המוצר הקוסמטי.

    יש לו נטיה לשחרר לאט לאט פורמלדהיד.

    פורמלדהיד -הנו חומר מסרטן ופוגע במערכת העצבים ועלול לגרום למחלת עור - דרמטיטיס.

    המפליא הוא - שהוא נמצא גם בתכשירים לעור רגיש, מגורה, פגוע.

  • צבעים לא טבעיים- תרכובת כימיקלים, מינרלים, נגזרות של נפט וכד'

    עלולים לגרום לאלרגיות בעור, לעיוורון, נפיחות קיצונית בעיניים, ישנם צבעים המיוצרים מכנימות, כן אתן מבינות נכון, אופים ומרסקים כינים דק ומכניסים את האבקה לאיפור עיניים, אבקות פודרה וכד' (בדר"כ הם בגוונים חומים אדומים) והרשימה עוד ארוכה ועדיין לא הזכרתי חומרים העלולים לגרום לסרטן, לצלקות ועוד

     
  •  קרבומר - חומר מסמיך

    נמצא בעיקר בג'לים
    גורם לתחושה לא נעימה וצורבת בעור, כל כך הרסני שבפורמולות שהוא נמצא לא שמים משמרים, אפילו חיידקים לא מתקרבים אליו.


     
  • פרבנים - מתיל, אתיל ופרופיל-פרבן, (methyl, ethyl, propyl paraben).

    הפרבנים משמשים כחומרים משמרים ונמצאים כמעט בכל מוצר קוסמטי, כגון: קרמים, סבונים, דאורדורנטים ועוד
    לצערנו נמצאים גם במוצרים שכתוב עליהם "טבעי", "לעור רגיש", "היפואלרגני"
    הפרבנים מגרים את העור ונמצאו קשורים במספר רב של מקרים לגרימת רגישויות, אלרגיות וגירויים בעור.
    ידוע שפרבנים, נספגים בעור, הצטברות שלהם בתוך הרקמה יוצרת שינויים העלולים אף לגרום במקרים מסוימים לסרטן, על כן חשוב לצמצם כמה שיותר את החשיפה אליהם. 
    במיוחד חובה להימנע בשימוש אצל תינוקות וילדים שהם נמצאים במצב גדילה תמידי וההשפעה על הגוף שלהם משמעותית אף יותר, בגלל זה ילדים רבים ותינוקות סובלים מבעיות עור כגון אטופיק דרמטיטיס, ישנם תינוקות שנולדים עם אטופיק, מאחר שספגו כימיקלים עוד בהיותם בתוך הרחם, משימוש במוצרי טיפוח המכילים כימיקלים על ידי האם.
    בקומטיקה טבעית משתמשים במשמרים טבעיים שאינם מזיקים לעור


  • S.L.S Sodium Laureth Sulfate (נתרן לאוריל סולפט)

    רכיב זה נמצא במרבית הסבונים - שמפו, סבוני גוף, סבון לפנים, סבון כלים, 
    היצרנים משתמשים בו מכיוון שהוא מייצר הרבה קצף ומחירו זול
    העובדה המצערת היא ש –SLS מיועד לקרצוף רצפות במוסכים.
    רכיב זה גורם לגירויים בעור, ולהתפרצות בעיות עור כגון אטופיק דרמטיטיס, פסוריאזיס ועוד, בנוסף הוא מייבש את העור, גם את עור הקרקפת וגורם לנו להתגרד הרבה במשך שעות היממה.
    בקוסמטיקה טבעית משתמשים בחומרים טבעיים שמייצרים קצף שאינם מיבשים או מגרים את העור.

     

  • שמן מינרלי -  (Mineral oil) - וזלין (Vaseline), פטרולאום (Petroleum), פטרולטום (Petrolatum), פראפין (Paraffin) ושמן פרפין (Paraffin Oil)

    אלה תוצרים של תעשיית הנפט
    שמן מינרלי משמש מרכיב בקרמים לפנים ולגוף, שפתונים, תכשירי ריכוך, מסיכות לפנים, תכשירי ניקוי לפנים, קרמים לריכוך, קרמים להרגעה.
    שימוש בשמן מינרלי על בסיס קבוע גורם לחסימת הנקבוביות, כידוע שמן מינרלי לא נספג בעור בניגוד לשמנים צמחיים.
    שמן מינרלי עלול לגרום לאלרגיות התפרצות של מחלות עור ותורם להזדקנות העור.
    נהוג לחשוב ששמן מינרלי טוב לגוף יש אותו בשמן תינוקות עם ריח טוב, שמנים לעיסויים, וכמעט בכל קרם שאנו מכירים.

     
  •  Fragrance - תרכובת כימיקלים שם כללי לחומרי ריח סינתטיים

    חומרי ריח המופקים בשיטות שונות מתוצרי נפט וחומרים שונים אחרים העוברים תהליכים כימיים מורכבים ליצירתם.

    למרות שהחוק דורש מחברות לרשום את כל המרכיבים הכימיים במוצר, בנושא חומרי הריח מאפשרת להם התקנה לא לרשום ממה מורכבים חומרי הריח (סוד מסחרי של החברות).

    מה שמתחבא מאחורי המילה הקטנה הזו פעמים רבות, היא תערובת של עד מאות מרכיבים, שמחקרים מראים שהם עלולים להיות קשורים למגוון בעיות בריאותיות, כולל אלרגיות, תגובות עוריות, בעיות הורמונאליות ולעיתים גרוע מכך.